Muistoissamme

Kovimmat iskut tulevat aina vastaan hevosten kuollessa. Kaikkia iskuja ei kuitenkaan voi välttää, ja toisinaan on aika päästää rakkaimpamme menemään. Tälle sivulle olen koonnut taivaslaitumille siirtyneet Savitaipaleen asukit. Toivon kaikkea hyvää hevosten taivasmatkoille, niin paljon ne ovat aikanaan minulle antaneet ja niin paljon ne ovat tehneet, niin virtuaalisesti kuin oikeassakin elämässä.

Sinä iltana monta tähteä näin,
syttyi kirkkain tähti yllättäin.
Sitten kuulla sain sinun poistuneen
ja jäiseen tuulen henkäykseen
se loi timantiksi kyyneleen.
Kun taivaalle katson ja tähden nään,
muistan sinua, ystävää.
Kirkkaana muistosi säilytän,
tähtitaivaalle tuulessa terveisen lähetän.
- S. Lindqvist

Myös rakkautta suru olla voi
Se katse tumman sopusoinnun loi
Kun aamun tullen menit ymmärsin
Sen kaiken mitä menetin.

Savitaipaleen Tulikettu VH-12550
22,7ke - 30,0make, 51 000v€
2. kesäkuuta 2001 - 9.huhtikuuta 2008
Aloittaessani virtuaaliharrastuksen minulla ei ollut montaakaan hevosta (muutama varmaan muistaa vielä sen ruskean ulkoasun). Kokemustakaan ei ollut niin minkäänlaista, mutta yritystä sitäkin enemmän. Hevoslauma oli erityinen, niiden eteen nähtiin vaivaa ja niiden kanssa sählättiin. Yksi niistä oli kuitenkin aivan erityinen. Ensimmäinen virtuaalinen ravurini. Savitaipaleen Tulikettu.
Tulikettu koki seitsenvuotisen elämänsä aikana monenlaista. Se oli monitoimihevonen parhaimmillaan, kilpaillen ratsuna ja haalien hiukan menestystäkin. Sittemmin se siirtyi täyspäiväiseksi ravaajaksi ja näytti todelliset taitonsa. Se kykeni juoksemaan niin lyhyttä kuin pitkääkin matkaa ilman ongelmia ja on haalinut jopa arvokilpailuissa menestystä, kuten Tammi-Juoksija 2007 ja Danonen synttärisankari 2008 -lähtöjen voittaja.
Tulikettu on yksi niistä hevosista, jotka varmasti leimaavat Savitaipaleen tulevaisuutta vielä pitkään. Se ei eronnut mitenkään muista hevosista, juoksi miten kuten sattui, yllätti silloin kun sitä ei odottanut ja petti silloin kun sen olisi pitänyt juosta. Täynnä yllätyksiä siis. Yllätykseni jätti minulle muistoksi muutamia erittäin hienoja varsoja: Cultu, Kultatuli ja Vikker majailevat meidän tallissamme. Meillä nämä tulevat todennäköisesti jatkamaan uriaan isänsä jalanjäljissä, eli ravaamaan tiensä sinne minne matka ne vie.
Lopetuspäätökseen vaikutti niin orin pitkään jatkunut terveyden reistaaminen, kuin myös, että minun oli vain myönnettävä itselleni, että on aika laskea siitä irti, jotta voisin jatkaa eteenpäin. Näin kuitenkin Savitaipaleen ensimmäinen niin kutsuttujen kantahevosten edustaja on kuollut. Toivottavasti ihmiset muistavat sen sellaisena kuin se oli. Tulikettuna.


Kwartira
13,1aly - 17,4make, 150 310v€
1. heinäkuuta 2005 - 22. huhtikuuta 2008
Kwartira tuli meille vuoden 2007 loppupuolella siitoshevoseksi Ionicin karsiessa ravihevoskantaa. Tullessaan Kwartira oli jo kilpaillunsa kilpaillut ja jättänyt jälkeensä varsat Leonid Iostream, Ksenija Iostream ja Nada Iostream.
Meillä tamma jatkoi hyvin alkanutta siitosuraansa ja sai peräjälkeen kaksi oria, Kwabrativen ja Kwatriquen, joissa molemmissa virtaa isän puolelta orlovlinjaan toisenlaista verta. Sen jälkeen oli aika jatkaa täysorlovilaisvarsan tuottoa, lokakuussa syntyi tammavarsa Revertira S, joka jäi omaan talliimme jatkamaan emänsä linjaa. Tamman viimeiseksi varsaksi jäi myöskin täysorlovilainen ori Mikwar S, joka siirtyi RR Pronssin tiloihin ravaamaan.
Vuoden vaihteen jälkeen Mikwarin lähdettyä rakentamaan uraansa alkoi hiljalleen rakas Vartti näyttää vähän raihnaisemmalta. Kaksikymmenviisivuotispäivän, maaliskuun lopussa, jälkeen oli jo selvää, että tamma alkaa vedellä viimeisiään ja aloimme hiljalleen rauhoittaa tamman elämää, jotta se saisi nauttia viimeisistä päivistään.
Kwartira teki minuun elämänsä aikana suuren vaikutuksen niin hienoilla varsoillaan kuin ikuisella elämänilollaan. Lähemmäs 26-vuotiaana viimeisenä päivänään se teki tempun, jota en ikinä tule unohtamaan. Vanha, jo hiukan heiveröiseksi käynyt tamma nautti tarhassa kevätpäivästä kuin pikkuvarsa ikään. Sitä suurempi järkytys oli, kun illalla tilanne oli toinen ja tamma menehtyi syliini. Nyt sen kivut ovat kuitenkin ikuisesti poissa ja viimeisen hetken elämästään se sai viettää rauhassa kivuiltaan kiitos eläinlääkärimme.
Tähden oli aika sammua, jotta se voisi loistaa kirkkaammin kuin muut.


So Presser
12,1ly - 13,3aly, 15 100v€
14. maaliskuuta 2006 - 11. marraskuuta 2008
Petra saapui talliimme alkuvuodesta 2007 ollessaan jo varsin kunnioitettavassa iässä. Meillä ollessaan tamma ehti jättää neljä varsaa, joista kolme on tammoja ja yksi ori. Ori Affordable jäi meille kasvamaan ja kilpailemaan, kun muut sen sijaan jatkoivat matkaa uusiin koteihinsa. Petra ei tyytynyt meillä vain siitostamman rooliin, vaan ehti kilpailla 25 starttia, joista heti toisessa se näytti meille taitonsa - kahdestakymmenestäviidestä startista se voitti peräti kuusi, ennen kuin vanheni kilpailuiän ohi.
Päädyimme Petran lopettamiseen, kun tamma oli jo 29,5 vuotta vanha. Tamma oli vielä varsin hyvässä kunnossa, mutta alkoi hiljalleen näyttää jo sen verran vanhuudenvaivaiselta, että päätimme antaa sen lähteä tallikaverinsa Fair Figuren kanssa taivaslaitumille. Päätös oli vaikea, kun olin tottunut jo pitkään katsomaan vanhaa tammaa laiduntamassa tallin vieressä, mutta alkoi olla jo korkea aika laskea irti.
Petraa ei voi kuin kiittää kaikesta upeasta, mitä sain kokea sen kanssa. Se oli Fairin ohella yksi ensimmäisistä siitostammoistamme ja kaikin puolin upea ja kaunis hevonen. Jään kaipaamaan sitä syvällä sydämessäni.


Fair Figure
12,4aly - 14,3aly, 13 595v€
31. maaliskuuta 2006 - 11. marraskuuta 2008
Fair Figure on tamma, jota ei hevillä unohda. Se tuli meille hiukan Petran (So Presser) tulon jälkeen, ja jätti jälkeensä yhtä häviämättömän merkin kuin Petrakin. Meillä Fairi aloitti kilpauralla, jonka aikana se kilpaili 21 kertaa. Yhtään täysosumaa ei tullut, mutta se oli viiden parhaan joukossa puolissa starteistaan, eli huono hevonen se ei suinkaan ollut, se ei vain iästään johtuen enää saanut niin montaa mahdollisuutta kuin nuoremmat ennen kuin sen ikä tuli vastaan.
Fairista meitä jäi muistuttamaan jälkipolville kaksi varsaa, tamma Jessie S ja ori Falcon Fay S. Falc on pistänyt selvästi emäänsä paremmaksi, ja toivon mukaan se voidaan nähdä aikanaan vielä jälkipolvienkin sukutauluissa. Minulle tammasta ei jäänyt yhtään varsaa, joten Fairin jälkeläisten tulevaisuus on nyt muiden käsissä. Samoin kuin kauniin tamman henkikin. 29,4-vuotias tamma oli jo väsynyt elämäänsä ja oli varmasti oikea ratkaisu lopettaa paita ja peppu, eli Fairi ja Petra samaan aikaan. Näemme taas joskus taivaslaitumilla.


Hulttio AS
20,8aly - 23,6ake, 51 530v€
17. elokuuta 2005 - 20. helmikuuta 2009
Hulttio AS saapui meille ollessaan jo 15-vuotias, eikä se enää meidän käsissämme käynyt radoilla. Hulttio oli viimeisiin päiviinsä asti erinomaisessa kunnossa, ja melkein kukaan sen nähnyt ei uskonut sen olevan niin vanha vielä vanhoilla päivilläänkään. Hulttio pysyi näyttävän näköisenä ja terveenä viimeisiin päiviinsä asti, joten 28-vuotiaan orin äkillinen menehtyminen olikin kova isku. Toisaalta se oli jo pitkään kaivannut oriystäväänsä Tulikettua, joka oli jo aikoja sitten siirtynyt taivaslaitumille. Se jaksoi hirnua joka aamu kaverinsa perään, odottaen sen ilmestyvän minä hetkenä tahansa tarhaan.
Kaveriaan se ei takaisin saanut, mutta jälkeläisiä se ehti saamaan. Yksikään niistä ei jäänyt meille, mutta uskon ja toivon näkeväni sen varsoja vielä tulevaisuudessa. Jos niillä on rippunenkaan jäljellä Hulttion juoksuintoa ja juoksupäätä, niiden pitäisi kyllä pärjätä radoilla. Hulttiotahan ajettiin vielä viimeisiin päiviinsä saakka pari kertaa viikossa, ja se oli aina yhtä innokkaana lähtemään töihin.


Savitaipaleen Aavistus
23,7ke - 28,7make, 57 800v€
03. maaliskuuta 2006 - 04. maaliskuuta 2009
Aavistus oli Tuliketun tapaan yksi tuontihevosistani. Se oli kilpaillut omistuksessani jo loppuvuodesta 2006, eli se ehti olla omistuksessani kolme vuotta ja päivän. Musta läsipäinen ori herätti huomiota raviradoilla, ja se rakasti sitä. Sävyisä ori rakasti raviratojen pitkiä suoria ja kaarteita jokaisena päivänä. Viisi- ja kuusivuotiskaudet olivat ehdottomasti sen parasta aikaa: se oli peräti ravigaalassakin ehdolla vuonna 2007. Nopeimman ennätyksensä ja parhaan statistiikkansa se teki kuitenkin vasta 7-8 -vuotiskausillaan. Ennätys kaunistui lukemiin 23,7ke ja se sijoittui peräti viidessä startissa kahdeksasta.
Vanhemmiten se alkoi olla tasaantumaan päin, ja sairastelu karsi sen starttimääriä kovasti. Kokeilimme sillä myös montéa parin lähdön verran, ja se maistuikin orille erityisen hyvin. Suunnittelimme jopa hiukan suurkilpailuihin osallistumista Aavistuksen kanssa ja valmistelimme sitä talvea vasten niihin koitoksiin, mutta epäonninen potku jalkaan tapatti lopullisesti ne haaveet. Aavistus oli pakko lopettaa vain 11-vuotiaana.
Jälkeensä se jätti monen monta hienoa varsaa, joista kolme asuu omassa tallissani ja toivon mukaan jatkaa isänsä jalanjälkiä. Sen orijälkeläinen Ämmän Rähinöijä on siirtynyt jo jalostuskäyttöön omassa tallissamme.


Savitaipaleen Tulitus
24,3ake - 30,0make, 18 750v€
01. toukokuuta 2006 - 10. maaliskuuta 2009
Tulitus kuului tuontihevoskaartiini vuodelta 2006. Tulitus ei jäänyt näitä muita huonommaksi: sen sijoitusprosentti viiden parhaan joukkoon oli peräti 54%. Kovaluonteinen tamma aiheutti välillä ongelmia, mutta kaikkinensa se oli yksi parhaista hevosistani. Se oli lupaavan oloinen ja voitontahtoinen, ja uskon että siitä olisi voinut kehittyä jotain upeaa, jos se olisi saanut jatkaa. Se oli Derbyn tammasuosikin toinen, ja se jäi tamman ainoaksi suurkilpailuksi.
Jälkeensä tamma jätti viisi varsaa. Kolme niistä on oreja (omistuksessani niistä on Savitaipaleen Hopeatuli) ja tammoja on kaksi (omistuksessani tamma Verivelka). Nopein niistä oli maaliskuussa 2009 tamma Verivelka (21,4aly - 22,4ke), joka on myös tehnyt vSE:n.


Savitaipaleen Hopeatuli
30,8ke - 33,5ake, 10 710v€
13. elokuuta 2007 - 03. huhtikuuta 2009
Savitaipaleen Hopeatulelle ilmestyi resessiivisen alleelin kautta periytyvä, aikuisiässä ilmenevä sairaus, joka aiheutti hengitysvaikeuksia ja verenkierron häiriöitä ja sen johdosta Hopeatuli oli pakko lopettaa vain kahdeksan vuoden ikäisenä. Minun on vieläkin vaikea käsittää, miten kaikki tapahtui. Luulimme kaikki, että Hopeatulella oli ollut pölyallergia. Se kuitenkin alkoi yhtäkkiä pahentua, ja lopulta meidän oli tehtävä vaikea päätös orin lopettamisesta. Toivottavasti ori viihtyy emänsä seurassa taivaslaitumilla.
Lyhythermoiselta oriilta odotettiin paljoa, mutta odotukset jäivät nyt täyttämättä. Ties mihin komea ori olisi pystynyt, jos olisi saanut mahdollisuuden. Se oli yli puolissa starteistaan viiden parhaan joukossa, ja laukkasi harvakseltaan. Koko talli jää suremaan Hotun kuolemaa.Emma Jazz
15,3aly - 15,9ake, 18 925v€
01. huhtikuuta 2006 - 05. huhtikuuta 2009
Emma Jazz menehtyi vain 22-vuotiaana vaikeaan suolikiertymään. Tamma jaksoi taistella pitkään, mutta lopulta sen voimat alkoivat vähetä ja meidän oli pakko tehdä vaikea päätös tamman lopettamisesta. Kilpailunhaluisen tamman viimeinen taistelu oli yhtä hieno kuin tamma itse, mutta joskus ihmisen on autettava ystävänsä viimeiselle matkalleen.
Meillä tamma ehti juosta vain 22 starttia, mutta osoitti niiden aikana, että siitä olisi voinut tulla kovakin, jos ikä ei olisi tullut vastaan. Se ehti näiden starttien aikana juosta rahaa piirun verran vaille 16 000v€, ja oli totokolmikossa kuusi kertaa - sekä peräti puolissa starteissaan viiden parhaan joukossa.
Jälkeensä tamma jätti viisi varsaa. Meille jäivät kaksi oria, Ingo Smoke ja Worldaround S, joista jälkimmäinen aloitti uransa lupaavasti toisella sijalla. Toiveeni näiden varsojen suhteen on korkealla, sillä olihan Emma Jazzin suku mitä hienointa laatua (i. Halebob Cream - e. Fascinating Lady, ei. Star Of Hole).Pronssin Kiertotähti
22,4ake - 24,4kp, 58 300v€
13. maaliskuuta 2007 - 05. huhtikuuta 2009
Pronssin Kiertotähti tuli meille uransa jo lopettaneena siitostammaksi. Se täyttikin tehtävänsä erinomaisesti ollen loistava emä varsoilleen. Pronssin nimissä se oli ehtinyt tehdä jo kaksi orivarsaa, meillä syntyi neljä orivarsaa ja yksi tammavarsa. Näistä varsoista tämä ainokainen tammavarsa jäi meille.
Pronssissa koko uransa kilpaillut tamma ehti startata 124 kertaa, joista neljän parhaan joukkoon se ehti 31 kertaa (~25% starteistaan neljän parhaan joukossa). Se ehti uransa aikana tienata peräti 58 300v€ ja oli mm. Derbyfinaalin viides ja Ansa Cup-finaalin sekä Vauhdin Likka-ajon neljäs.
24-vuotiaan tamman ikä alkoi kuitenkin painaa jo, ja päätimme että Kertun aika olisi päästä viimeinkin taivaslaitumille, ennen kuin sille tulisi liikaa vaivoja. Niin se päästettiin taivaslaitumille.

Ämmän Rähinöijä
24,4ly - 29,2mke, 23 470v€
10. helmikuuta 2007 - 24. lokakuuta 2009
Ämmän Rähinöijä on yksi vahva osa Savitaipaleen historiaa. Ori oli yksi vanhimmista ostohevosista tallissa, ja se oli kaiken lisäksi puoliksi meidän kasvattimme. Voitontahtoinen ori kisasi loppu-uransa lähinnä montéssa ja tekikin uraa montén saralla menestyksekkäästi.
Rähinöijä jätti jälkeensä neljä varsaa, joista yksi oli tamma ja loput oreja. Niiden uraa isäpappa varmasti seurailee taivaslaitumilta. Meille jäi orista sen viimeinen varsa, Savun Rähinävisio, jolla on edessä montéura.
Odotin Rähinöijällä olevan vielä elämää edessä, eihän ori ollut vielä kuin ihmisten iässä juuri täysi-iän saavuttanut. Toisin kuitenkin kävi, ja niin menetin yhden Aavistuslaisen oriini. Jään kaipaamaan Rähinöijää.

Faithful Loisto
16,3ke, xxxx v€
2. toukokuuta 2008 - tammikuussa 2010
Faithful Loisto oli elämäniloinen tamma, joka kuitenkin sairasteli paljon. Tamma teki jo nuorena hyviä esityksiä kilparadoilla, mutta joinakin päivinä se ei vain pystynyt näyttämään mitään. Se sairasti monen monituista ähkyä milloin mistäkin syystä, ja sai kaikki tallin flunssat. Sinänsä olikin helpotus, kun tammikuussa 2010 suolikierre vei tamman kauniimmille laitumille, jossa se voisi laiduntaa terveenä.


Eloveena KIR
24,9ake, 8 330 v€
1. elokuuta 2006 - 25. tammikuuta 2010
Eloveena KIR tuli meille vasta vanhemmalla iällä. Se sai startata meillä parisenkymmentä starttia ja jäi sen jälkeen ansaitulle eläkkeelle. Tamma tuli melko huonosti tiineeksi, ja siitä jäikin vain kolme varsaa, kaikki hienoja oreja. Meille omaan talliin tammasta jäi Savun Ilias. Totuin vuosien aikana tamman näkemiseen tarhassa, ja kestää aikansa, että totun Iliakseen sen sijaan. Eloveena KIR kuoli hevosinfluenssaan.


Kirin Virinä
21,0ake, 24 580 v€
3. tammikuuta 2007 - 25. tammikuuta 2010
Kirin Virinä tuli meille aivan varsana ja kuvankaunis tamma valloitti kaikki. Kilpaurallaan tamma ei ollut mitenkään kummoinen, se kyllä juoksi välillä hyviä juoksuja, mutta myös huonompia. Virinästä jäi jälkeen kaksi tammavarsaa, Helmen Hopea ja Savitaipaleen Kujeilija, kumpikaan niistä ei jäänyt meille joten linja ei valitettavasti jatku meidän tallissamme enää tämän jälkeen ainakaan suoraan omien kasvattien kautta. Virinä lopetettiin hevosinfluenssan pahennuttua.


Tannemara AS
24,6ake, 21 420 v€
18. marraskuuta 2006 - 25. tammikuuta 2010
Tannemara lopetettiin yhdessä tarhakaverinsa, bestiksensä, Virinän kanssa vanhan tamman yleiskunnon heikennyttyä. Tannemara jätti jälkeensä kolme hienoa tammavarsaa. Kisaradoilla Tannemara teki vaihtelevaa jälkeä, välillä se juoksi ja välillä ei.


Suomi Varjotar
21,3aly, 14 190 v€
1. lokakuuta 2006 - 25. tammikuuta 2010
Lopetettiin hevosinfluenssan takia. Rakkaan orin varsa, joka menestyi urallaan ihan kohtuullisesti. Varjottaresta tuli ratsuemästään huolimatta vähintäänkin kelvollinen ravaaja. Jälkeensä tamma jätti vain yhden varsan, se jouduttiin lopettamaan alkutiineyden aikana.


J.T. Eepos
24,7ake, 23 190 v€
10. tammikuuta 2006 - 7. helmikuuta 2010
Lopetettiin hevosinfluenssan toisen aallon alussa. Ehkä suloisin ori tallissamme ikinä, ja jokaisella kaudellaan viimeistä kautta lukuunottamatta vei aina voiton jossakin startissa. Hyvä juoksija, jolla oli suuri sydän. Eepoksesta jäi muistuttamaan viisi varsaa, kolme tammaa ja kaksi oria.


Tara Jazz
15,1ake, 24 735 v€
23. maaliskuuta 2006 - 7. helmikuuta 2010
Lopetettiin hevosinfluenssan toisen aallon alussa. Kaunokainen tallissamme jouduttiin lopettamaan 20-vuotiaana sen yleiskunnon heikennyttyä ja influenssan viedessä viimeisetkin voimat tammalta. Tara jätti jälkeensä neljä varsaa, joista kolme on oreja. Lepää rauhassa Tarrukka.


Loveday Jazz
15,1ke, 12 800 v€
10. maaliskuuta 2007 - 7. helmikuuta 2010
Lopetettiin hevosinfluenssan toisen aallon alussa. Love tuli meille Tierralta ja jätti jälkeensä kolme varsaa. Hevosinfluenssa osoittautui melkein 24-vuotiaalle tammalle liian vaikeaksi, ja koimme parhaaksi lopettaa tamman, ettei se kärsisi liikaa.


Tähtiyön Halla
39,0ke, 200 v€
1. toukokuuta 2004 - 7. helmikuuta 2010
Lopetettiin hevosinfluenssan toisen aallon takia. Hallasta ei ollut ikinä starttariksi, mutta loistavan varsan se meille jätti, Cultessi on parhaita suomenhevosiani ikinä. Myöhemmin se jätti myös kaksi muuta varsaa. Kaunis tamma jätti myös voikon värityksensä muistoksi Casanova-varsalleen. Lepää rauhassa, Hallamamma.


Savitaipaleen Kultatuli
enn, ve
25. toukokuuta 2007 - 7. maaliskuuta 2012
Kultatulelta odotettiin parempiakin tuloksia, vauhtia tammalta löytyi, mutta meiltä ei löytynyt aikaa treenata sitä huippukuntoon. Lopulta ura päättyi hankosidevammaan. Tiinehtymisongelmien vuoksi tamma sai vain yhden varsan.


Samson
14,2ke - 21,4mly, 47 845ve
12. elokuuta 2006 - 31.01.2012 (26 -vuotiaana)
Samson aloitti uransa Gaia Trotterissa, ja siirtyi tammikuussa 2007 meidän riveihimme. Leppoisan orin kanssa oli helppo tulla toimeen, ja viihdyinkin sen kanssa radoilla yli sadan kuudenkymmenen startin verran. Kilpaura päättyi hyviin lukemiin ja ehtipä se yllättää viimeiseksi jääneessä montéstartissaan voittamalla sen. Kilpauran jälkeen oli aika siirtyä jalostuspuolelle, jossa hieno ranskalainen herrasmies jätti jälkeensä kauniita varsoja. Ori pysyi viimeiseen asti hyvävoimaisena, vaikkakin viimeisinä vuosina sen ikä näkyikin selvästi ulospäin.
Minulle tulee kova ikävä oria, olihan se seurassani miltei tallin alkuajoilta saakka.


Savitaipaleen Cultessi
22,3aly - 23,2ake - 29,0ke - 29,9pi, 43 020ve
12. joulukuuta 2006 - 04.08.2015 (ikäloppu -vuotiaana)
Ihana, ihana, ihana hevonen. Oma pikku nallekarhuseni, jota rakastin ensin sen suvun takia ja myöhemmin sen itsensä takia. Cultusta oli tarkoitus tulla vaellushevonen, mutta se peruuntuikin. Niin Cultu jäi meille ja ylsi huikeasti kuninkuuskilpailun lopputuloksissa kolmanneksi. Hieno orhi, joka olisi ilman näitäkin tuloksia ollut lemmikkini, mutta juurikin hienon kilpauransa takia kohosi tallin kruunaamattomaksi kuninkaaksi.Skipper Loisto
enn, ve
25. toukokuuta 2007 - 2011
Menehtyi vuonna 2011.

sh-t. Menneisyyden Aave ANL
sh-t. Verivelka
lv-t. Forsythia Noble
lv-o. Snowbird Noble
sh-t. Noitarumpu
lv-t. Savitaipaleen Ulrique
sh-r. Vikker

sh-t. Savitaipaleen Visiotar

lv-t. Xperien S

lv-t. Fair System

lv(p)-o. Episode
lv(p)-t. Highway Noble
sh-t. Pilven Ennustus