Menestystä
 • Lämminveriset

  Montémestari 2011:
  o. Delicado Smoke

  Voitokkain (15 voittoa):
  o. Falcon Fay S

  Winter Winner 2009 (epävirall. suurkilpailu):
  o. Falcon Fay S


 • Peitsarit

  Classic Pace 2011
  t. Devin Stain

Kasvatusperiaatteista

an image Savitaipaleella jokainen syntyvä varsa on syy nousta aikaisin hoitamaan aamutallia. Pienten varsojen viaton leikki on valloittavaa ja vastustamatonta nähtävää niiden opetellessa elämän perusasioita emänsä ja muiden varsojen kanssa.

Ajan myötä varsoista kasvaa nuoria aikuisia, jotka pääsevät joko uusiin koteihinsa tai jäävät meille opiskelemaan raviuran alkua. Ensimmäisistä valjastuskerroista jatketaan hiljalleen siihen pisteeseen, että meillä on koelähtöön suuntaava ravurinalku.

Tähän pisteeseen päästään kasvatustyömme kautta. Savitaival kasvattaa suomenhevosia ja lämminverisiä ravihevosia, ensimmäiset kasvattimme ovat syntyneet jo loppuvuodesta 2006. Kasvatusliitteemme ovat hiukan vaihdelleet vuosien varrella, mutta pääperiaate on pysynyt samana. Pyrimme kasvattamaan rodunomaisia, kilpailukykyisiä ravaajia.


Kasvattilista

Myytävät


Suomenhevoskasvatus

Suomenhevosia on kasvatettu ja kasvatetaan kasvattajaliitteillä Savitaipaleen, Savun ja loppuliitteellä S. Suurkilpailumenestystä: Savun Kalpeanaama (Virtuaalikriterium 2010), Savun Salama (N.I.N. Rattopoika Muistoajo 2010) ja Vikker (Viekser Muistoajo 2008).

Tallin kantaoriina voidaan pitää Savitaipaleen Tulikettua, josta ovat lähtöisin tallin menestyksekkäimmät hevoset. Sen varsoilla on myös suurkilpailumenestystä: vuoden 2008 Viekser Muistoajo (r. Vikker) ja vuoden 2008 kuninkuusravien kolmas (o. Savitaipaleen Cultessi). Linja jatkuu tallissamme vahvana.

Tammoista menestyksekkäin on Savitaipaleen Tulitus, jonka ensimmäinen varsa, t. Verivelka, juoksi urallaan virtuaalisen suomenennätyksen. Tulituksen ensimmäinen orivarsa Savitaipaleen Finaali juoksi urallaan melkein 80 000v€ rahaa ja ennätyksen 24,2a. Toinen orivarsa, Savun Arvoitus, juoksi jo nelivuotiaana ajan 29,3a ja jatkaa uraansa.


Lämminverikasvatus

Lämminverisiä on kasvatettu ja kasvatetaan kasvattajaliitteillä Smoke (vuodesta 2009) ja loppuliitteellä S sekä ilman kasvattajaliitettä.

Kasvatuksessamme on keskitytty monenlaisiin sukujuuriin, ja tammat ovat olleet vahvasti esillä. Alkusysäyksen kasvatuksellemme antoi tamma So Presser, joka jätti jälkeensä mm. kovan tamman Eldlinjen (11,1a). Talli on myös panostanut hiukan orlovien jalostukseen, ja t. Kwartira esiintyykin monien nykypäivän orlovien suvuissa.

Ehdottomasti paras tammoistamma on Savitaipaleen Ulrique (Money Maker Memorial 2008, Nordic Dream Meeting 2008). Tamman paras jälkeläinen tähän mennessä on ehdottomasti ori Delicado Smoke (Montémestari 2011).

Toinen merkittävä ori on Further Loisto. Huippusukuinen ori (i. David Loisto, e. GT Touch The Sky) kilpaili tasaisesti ja saavutti uransa loppuvaiheilla Fasterajon voiton vuonna 2008. Oriin varsat ovat hiukan hitaita kehittymään, mutta tasaisia kilpahevosia. Furtherin ainoa orivarsa on aloittanut loistavasti uransa, ja odottelemme sille menestystä jatkossakin.

Menestystä
 • Suomenhevoset

  N.I.N. Rattopoika-muistoajo 2011
  & Narrilaivan Jääkuningas 2011
  o. Savun Salama

  Narrilaivan Suomineito 2011
  t. Savun Sauhutar

  Narrilaivan Suomipoika 2011 (kolmas)
  o. Savun Casanova

  Lifen ravaaja 2010 &
  Demonin synttärisankari 2010
  o. Savun Casanova

  Montémestaruus 2010 (neljäs)
  o. Savun Epiikka

  Syysjuoksija 2010
  & Pikkukunkku 2010 (toinen)
  o. Savun Jääherra

  N.I.N. Rattopoika-muistoajo 2009 (kolmas)

  Narrilaivan Jääkuningas 2010 (kolmas)
  o. Savun Arvoitus

  Viekser Muistoajo 2008 (voittaja)
  r. Vikker

  Kuninkuusravit 2008 (lopputuloksissa kolmas)
  o. Savitaipaleen Cultessi

  vSE (22,4ke)
  t. Verivelka

  Voitokkain (15 voittoa):
  o. Savitaipaleen Cultessi


  KTK-II (J)
  o. Savun Naukku

  KTK-III (J)
  o. Savun Salama