© Magnetie

Virtuaalihevonen


IL CAPITANO LOISTO

synt. 05.11.2003
Kasv. Ravitalli Loisto
ex-om. Kukkaniityn Ravitalli
Amerikkalaosranskalainen (56.25% ransk.), ori
Tummanruunikko, 160cm
om. Savitaival, Magnetie
i. Je T'Aimé
prt, 165cm, ransk.
11,2ake, 117 815v€
ii. Tenor du Baune
iii. Beauséjour
iie. Freyja W
ie. My Michelle
iei. Vora
iee. Orchidé
e. L.E's Honey Money
rn
13,3aly
ei. Money Maker
eii. Cracer
eie. Karmen Minnie
ee. Suzan Hanover
eei. Supermite 14,3a
eee. Tangente 14,6a©

Kuvaus hevosesta © RT Loisto
Kapu on hieman ailahteleva oriherra. Se vaikuttaa pintapuolin varsin ystävälliselle ja hyvän tuulisille oriille. Siitä kuitenkin useimmiten ilmestyy melkoinen peto. Kapun elämä ei ole aina ollut sitä helpointa ja sen huoma aoriin luonteesta. Sen myös näkee että orii on kiertänyt hyvin monella tallilla. Hieman sellaista epäluottamusta ihmistä kohtaan ja itsepäisyys on hyvin ominaista käytöstä Kapulle. Kovaluonteinen orii on kaikin puolin. Käsitellä orii on ihan ok. Sen kanssa vaan pitää koittaa tulla toimeen ja malttaa mielensä. Sen verran kuumaluonteinen Kapu on että sillä napsahtaa hermo hyvin herkästi.

Historia:
Kapu lähti loistosta 1vuotiaana Kukkaniityn Ravitallille, missä se aloitti varsin mukavasti kisa uraansa 3vuotiaana. Kukkaniitty päätyi lopettamiseen vuonna 2004. Siihen mennessä 6vuotias Kapu oli startannut kerran ja ennätys oli 17,4aly. Kapu tuli Loistoon takaisin ja hetken aikaa katselin oriita jolla tuntui kapasiteettia olevan enemmän kuin tarpeeksi. Hetken aikaa mietin mitä oriille teen. Lopulta lähetin sen ranskaan hyvin maineikkaalle ravitallille, missä siitä hiottiin timantti. Orii juoksi liisattuna monta vuotta ranskanpuolella, menestyksekkäästi. Lopulta orii pääsi siihen ikään ettei se saanut enää kisata ranskassa. Oli tullut päätöksen aika myydäkkö Kapu vai tuodakko se kotiin. Euroopasta kantautui tarjouksia oriista useammastakin paikasta. Lopulta kun katselin oriin sukua ja muistin sen luonteen, päätin että Kapu on juuri sitä mitä Loisto tarvii jalostuksessaan. Lopulta Kapu saapui suomeen 2008 helmikuun alussa.
© RT Loisto

Suku:
Isä Je T'Aimé on yksi legendaarisimmista ranskalaisoreista joka on vaikuttanut virt.maailman ravihevosjalostukseen. Orii jätti etenkin hyviä tammavarsoja. Je T'Aimé edustaa myös ensimmäisiä ranskalaisia oreja joita on ikinä ravurijalostuksessa VRERissä vaikuttanut, siitä voikin jo vetää johto päätöksiä kuinka suosittu orii oli omana aikanaan.

Emä L.E.'s Honey Money on huippuperiyttäjä tamma. Tamma valittiin mm. vuoden siitostammaksi ja sillä on useita näyttely palkintoja. Tamma on myös kantakirjattu KTK III palkinnolla VRL:n kantakirjaan. L.E.'s Honye Money kiersi oman kilpailu-uransa aikana niin ruotsin ratoja kuin saksan ratojakin läpi. Sieltä tamma tuli takaisin ison rahanipun kanssa suoraan Loiston kilpahevoskaartiin. Kilpailtuan tarpeeksi tamma jäi siitokseen ja näytti mihin se pystyy. Tamma jätti ainakin yhden siitosoriin Kapun lisäksi (Superior Loisto) ja sen lisäksi useita todella hyviin kilpailu tuloksiin yltäneitä hevosia. Sen lisäksi L.E.'s Honey Moneystä jäi todella mahtava sarja siitostammoja, mm. Boomerang Loiston emä Honeymoon Loisto, Silverhillin emä Hillston Loisto.
© RT Loisto


Kilpailutulokset
Voittosumma: 86 231ve
Ennätykset: 11,3aly - 12,4ly - 13,0ke
Statistiikka: 94 41-8-12 (41)

Jälkeläiset
Huomaathan, että astuttaessasi 100% ranskalaisen tamman kanssa, varsan ranskalaisprosentti tulee olemaan 78.125%

24.03. 2008 t.Dynamite Loisto (e. Soleil Yep)
o.Falcon Loisto (e. Fian Kiin)
o.Go Ahead Loisto (e. One Pound Nin)
o.Amazing Game (e. Fiian Kiin)
30.05.2009 o. Backlash S (e. Loveday Jazz)
08.01.2010 o. Victor Smoke (i. Cheetah Yep)
02.07.2010 t. Casaria Yep. (e. Venice Yep)
05.02.2012 t. La Paix De Fumée (e. Anymous Yep)
05.06.2015 o. Qui Vivra Verra (e. Kamila Jazz)
15.09.2015 t. Cinnabar Smoke (e. Cheetah Yep)
10.04.2016 o. Radical Insomnia (e. Radical D'Amour)


Tekstit & kuvat © Magnetie

Huom. Hevonen on virtuaalinen, kaikki tiedot ovat keksittyjä eivätkä liity mitenkään oikeisiin hevosiin